BLOG

op

Het is sinds 2016 verplicht om te vermelden dat consumenten een klacht kunnen melden bij het Europees ODR-platform. Je dient deze klachten informatie in je algemene voorwaarden te delen maar ook op een eigen en aparte pagina op jouw website! Je kunt hiervoor de volgende tekst gebruiken:

“We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@carpar.com Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.”

op

In meeste gevallen houden wij onze klanten via de mail op de hoogte over de status van de bestelling. Het is mogelijk om op deze pagina de werkelijke status van uw bestelling op te vragen. De status van uw bestelling is meestal pas zichtbaar na 24 uur.

Volg je bestelling

Enter the order number you would like to track in the form below.

op

Beste Klant,

De levering van autoradio’s en navigatiesystemen zijn vertraagd tot volgende week. De reden hiervoor is dat de producten pas vandaag uit de productie zijn. De producten krijgen een betere geluidskaart en een snellere interface. Normaal gesproken duurt de productie 5 werkdagen maar omdat wij deze keer hebben gekozen voor een betere hardware heeft het wat langer geduurt dan wij het gewend zijn. Volgens de fabrikant moeten wij de producten voor eind september binnen krijgen. Wij willen ons excuses aanbieden voor de vertraging.

Laatste update 20 september 2019.

op

U mag enkel Xenon en LED verlichting plaatsen in uw voertuig wat hiervoor gemaakt is. Alle Xenon verlichting met een H-fitting dus bijvoorbeeld H7, H4, H1, etc. is niet bestemd voor de openbare weg. Dit is zo vanwege de Nederlandse wetgeving ‘Regeling voertuigen’ (Artikel 4.1 en 4.2 van de regeling voertuigen) waarin Europese richtlijnen en verordeningen op het gebied van verkeersproducten nader is opgenomen. De wegenverkeerswet 1994 is hier van toepassing.

Deze verordening zegt dat xenon lampen met een H-fitting niet mogen bestaan voor de openbare weg omdat deze geen gloeidraad hebben. Hetzelfde geldt voor LED verlichting in alle mogelijke fittingen zoals H-fitting, D-fitting, T10 fitting etc. Dit betekent dat de lampen voor deze fittingen volgens deze regels niet mogen bestaan voor de openbare weg omdat deze lampen geen ECE Keurmerk (Europees keurmerk) kunnen krijgen.

De lampen mogen derhalve niet als exterieurverlichting toegepast worden op de openbare weg. Het product mag wel als binnenverlichting gebruikt worden. Ook mag u het gebruiken op privéterrein, buiten de openbare weg of op gesloten circuit (off road gebruik, tuningshows etc)

Deze regel geldt trouwens ook voor andere aanbieders van LED en xenon verlichting, ook al vermelden zij dit niet bij het betreffende product.