Hoe kies ik de juiste autoradio?

op
Categorieën:Entertainment

Je wilt je autoradio vervangen maar hebt geen idee welk radio je wilt bestellen? Geen zorgen, met deze gids gaan we je op weg helpen!

Als eerst maken we onderscheid tussen de standaardformaten van inbouwradio’s, ook wel after-market radio’s genoemd.

1 Din / Enkel Din formaat

Een 1 din formaat radio heeft afmetingen van maximaal 180 mm breed en 50 mm hoog. Vooral de wat oudere auto’s hebben standaard een 1 din formaat dashboard. 1 din radio’s zijn voornamelijk verkrijgbaar in 2 varianten: een 1 din radio met een smalle display en enkele toetsen, en een 1 din radio met een klapscherm. Een klapscherm radio is, zoals de naam al doet vermoeden, een radio met een uitklapbare scherm. Op deze manier kun je genieten van een groter beeldscherm en heb je vaak meer mogelijkheden.

Klik hier voor onze 1 din radio’s.

2 Din / Dubbel Din formaat

Een 2 din formaat radio is dubbel zo hoog als een 1 din en heeft afmetingen van maximaal 180 mm x 100 mm.
Dubbel din radio’s zijn verkrijgbaar in universele (radio links) als ook pasklare (radio rechts) vormen.

Pasklare radio’s, oftewel “Custom-fit”, zoals rechts afgebeeld op bovenstaande afbeelding, zijn radio’s die speciaal en pasklaar zijn ontworpen voor specifieke automodellen. Bovenstaande radio is bijvb. ontworpen voor diverse Volkswagen, Seat en Skoda voertuigen vanaf bouwjaar 2004. De afmetingen en pasvorm van de radio komt overeen met het orginele dashboard van desbetreffende automodellen. Het is dus een kwestie van de oude radio uitbouwen en de nieuwe inbouwen.

Klik hier voor universele 2 din radio’s
Klik hier voor pasklare 2 din radio’s