Aftermarket radio

op
Categorieën:Informatief

Wij van Carpar krijgen vaak de vraag wat een Aftermarket radio inhoudt. Daarom hebben wij besloten om hier een artikel over te schrijven. Een aftermarket product is een vervangende of een alternatief van een bestaande product model. Wanneer wij spreken over een aftermarket autoradio dan hebben wij het eigenlijk over een vervanger. Een aftermarket radio heeft altijd de zelfde afmeting als de originele af-fabriek model. Daardoor lijkt het origineel en past het mooi in je dashboard.

Bij een aftermarket radio heb je meestal meer opties dan bij de originele af-fabriek model. Daarom krijg je bij een Aftermarket radio ook meer kabels en toebehoren. Dankzij deze kabels is het mogelijk om de opties van de radio uit te breiden, denk daarbij bijvoorbeeld, aan een achteruitrijcamera, of een dashcam. Bij een aftermarket autoradio die wij verkopen heb je altijd de volgende opties: Navigeren, Bellen via Bleutooth, Muziek streamen via Bleutooth, Muziek en Video afspelen, Screen mirroren, Camera ingang, Geluidsversterker uitgang. Daarnaast hebben wij ook autoradio’s met de mogelijkheid om Apps te installeren op het apparaat, deze zijn meestal aangeduid met PlayOS of Android.

Een aftermarket radio hoef je nooit in te leren of programmeren, meestal is het Plug&Play. Soms is het nodig om een bedrading aan te passen, dit komt meestal voor bij oudere (volkswagen) voertuigen, dan is het bijvoorbeeld nodig om een ACC draad aan te leggen om er voor te zorgen dat de Accu niet leeg gaat.

Wij werken nog aan dit artikel…