LED achterlichten, waarom je het kunt overwegen

op
Categorieën:Tuning school

De achterlichten zijn een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van je auto. Door je achterlichten te vervangen, kun je een meer sportieve of moderne uitstraling realiseren. Voor veel auto hobbyisten zijn de achterlichten een belangrijk onderdeel van hun project.

Nieuwe auto’s zijn vaak voorzien van led achterlichten, terwijl de oudere auto’s standaard gloeilampen hebben in de achterlichten. Led achterlichten zijn meestal feller, hebben een moderne uitstraling en een betere responstijd. Daarnaast zijn led lampen erg duurzaam en hebben een lage stroomverbruik. Kortom, led achterlichten zijn dus veiliger, zuiniger en moderner.

Heb je een auto met standaard gloeilamp achterlichten? Normaal gesproken zou de installatie van led achterlichten dan resulteren in een storing (defecte lamp-melding) aan het dashboard van je auto. Dit heeft te maken met verschillen in stroomvoorziening tussen gloeilampen en led lampen. Gelukkig zijn er after-market led achterlichten die voorzien zijn van een zgn. transmitter systeem, welke storing aan het dashboard voorkomt.

De achterlichten die wij aanbieden zijn, mits duidelijk uitgezonderd, voorzien van een E-keurmerk en mogen derhalve worden toegepast op de openbare weg. Tevens zijn ze error-free, wat inhoudt dat ze dus geen storing of foutmelding activeren aan het dashboard.

Bekijk hier ons aanbod aan (led) achterlichten