Wat is een sport einddemper?

op
Categorieën:Tuning school

Een einddemper is het eindstuk van de uitlaat. De voornaamste taak van dit stuk is, naast het transporteren en koelen van de uitlaatgassen, het regelen van het motor geluid wat uit je uitlaat komt. Het geluid wordt gedempt zodat je auto weinig lawaai maakt. Wanneer je einddemper defect is zal je auto veel lawaai maken.

Sportiever geluid
Niet iedereen wilt een stille auto. Door je standaard einddemper te vervangen door een sport einddemper, zal dit resulteren in een sportief geluid uit je uitlaat. Daar waar bij een standaard einddemper het voornaamste doel is om het geluid zo veel mogelijk te beperken, zijn sporteinddempers juist bedoeld om een sportief geluid te realiseren. Sport einddempers zijn namelijk voorzien van een high-tec geluidsversterkingssysteem.

Meer vermogen en performance
Hoe sneller de motor uitlaatgassen kwijt kan raken, hoe sneller deze nieuwe zuurstof kan opnemen en meer vermogen kan genereren. Soms laat men de gehele einddemper verwijderen, omdat ze hiermee ook de performance beperking verwijderen. Echter zal dit resulteren in erg veel lawaai, wat je buren niet leuk zullen vinden. Er zijn tevens wettelijke limieten aan het geluidsniveau wat uit je auto komt. Daarom zijn er sport einddempers ontworpen waarbij wordt voldaan aan de wettelijke eisen en er toch meer performance en een sportief geluid kan worden behaald.

Sport einddempers kort samengevat
– Sportief geluid behalen
– Sportieve uitstraling realiseren
– Meer vermogen en performance

Overweeg je een sport einddemper? Klik hier voor ons assortiment aan sport uitlaten en einddempers